De Inboedelverzekering


De inboedel van uw huis is vaak meer waard dan u denkt. Dat merkt u vooral als er wat verloren gaat. Daarvoor kunt u zich verzekeren. Maar u betaalt liever niet teveel premie en u wilt een snelle afhandeling in geval van schade. Dan is de Inboedelverzekering van London u op het lijf geschreven. U heeft keus uit 2 dekkingsvormen plus een aanvullende dekking:

Top dekking
Dit is een extra uitgebreide dekking voor schade aan uw inboedel ontstaan door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, inbraak en leidingbreuk. Sieraden, audiovisuele apparatuur en geld zijn tot bepaalde waarden meeverzekerd. Er geldt geen eigen risico, behalve voor diefstal/inbraak in de 4 grote steden: EUR 225. Het verzekerd bedrag is gebaseerd op de nieuwwaarde aan de hand van de inboedelmeter of inboedel inventarisatielijst. Dat bedrag wordt jaarlijks geÔndexeerd.

Top+ dekking
Als bovenstaand, aangevuld met een dekking voor schade als gevolg van elk van buiten komend onheil. Er zijn uitzonderingen zoals opzet, oorlogsomstandigheden en natuurrampen zoals overstromingen en aardbevingen. Er geldt geen eigen risico voor de onder de Top dekking genoemde zaken. Voor andere oorzaken geldt een eigen risico van EUR 113.

Aanvullende dekking
U kunt boven op de materiŽle schadevergoeding 10% extra uitkering verzekeren, met een maximum van EUR 11.345.

Huurdersbelang
Bent u huurder en heeft u in uw huurhuis verbeteringen aangebracht, dan wordt schade aan deze verbeteringen tot 10% van het verzekerde bedrag gratis meeverzekerd. Is de waarde van uw verbeteringen groot, dan kunt u dit aanvullend verzekeren.

Glasrisico

Glas kan worden meeverzekerd tegen een geringe premietoeslag.

En verder
De premie is afhankelijk van uw postcodegebied. Neemt u vrijwillig een eigen risico van EUR 113, dan krijgt u 10% korting op uw premie. Ook een goede beveiliging kan u premie schelen.

Pakketpolis
Als u verschillende particuliere verzekeringen combineert in de Mantelpolis betaalt u geen termijntoeslag en soms zelfs geen poliskosten of mutatiekosten. Wij vertellen u daar graag meer over.